preskoči na sadržaj

Osnovna škola Finida

Login
Natjecanja

Raspored sati

Terminko

Videolekcije

   

Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Skini Python !

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Ministarstvo

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 10. 2018.

Ukupno: 283334
Danas: 87
E-dnevnik

Croatian Makers

Škole

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani zahvanlosti za plodove zemlje u 2.b razredu
Autor: Danijela Mihić, 2. 11. 2023.

Kao i svake godine, učiteljice razredne nastave OŠ Finida i PŠ Nova Vas provele su niz aktivnosti u svojim razrednim odjeljenjima povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje i Dana kruha.  U nastavku slijedi priča iz 2. b razreda, u kojem je aktivnost ove godine provedena na više razina - od uređenja škole i pripreme slastica do predavanja roditelja i posjeta pekari.

Učenici 2.b razreda su kao i protekle jeseni u mjesecu listopadu kroz niz aktivnosti obilježili jesen, učili i promovirali povratak prirodi, zdravim životnim navikama i  prehrani.

U sklopu projekta Europske unije u koji se grad Poreč aktivno uključio kao dio mreže organskih gradova, pri čemu je naša škola 3. 10. 2023. promovirala zdrave porečke marende, dok su učenici s učiteljicom, kroz suradnju s roditeljima prigodno uredili prostor škole u kojem se događaj odvijao.

Daljnjim sakupljanjem plodova u prirodi, kojima su ukrasili prostor škole, učenici su upoznali mogućnosti njihove pripreme, kao i njihove stručne nazive na latinskom jeziku, pri čemu su saznali da postoji jezik koji se isključivo koristi u znanosti.

Kroz zabavu i druženje s obitelji i prijateljima, učenici i učiteljica pripremili su brojne slastice koje su u petak, 20. 10. 2023. donijeli u školu, te su na taj način obilježili Dane zahvalnosti za plodove zemlje, a za svoj razred, osoblje i učenike svoje škole priredili Slatki dan.

U ponedjeljak, 23. 10. 2023. posjetila nas je majka našeg prijatelja iz razreda, gospođa dr. sc. Marina Lukić, voditeljica Prehrambeno biotehnološkog laboratorija pri Poljoprivrednom institutu u Poreču.

Tog istog dana, kada smo stekli brojna znanja, otišli smo u posjet pekari "Toni", koja još uvijek izrađuje kruh i peciva bez uporabe konzervansa i aditiva, što je vrlo bitno za našu zdravu prehranu. Osim što smo upoznali i naučili razlikovati što je pekara, a što pekarnica, okušali smo se u izradi svojih peciva. Na kraju posjete isprobali smo razna peciva i slastice koje  izrađuju u pekari.

Fotogalerija

Tekst napisala: Renata Maltar






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju